Ga naar de inhoud
Home » Worstenbroodjes maken

Worstenbroodjes maken

Worstenbroodjes recept maken met bladerdeeg en gehakt-2

Worstenbroodjes worden zowel in België als Nederland graag gegeten. En hier bij ons dus ook.

Ik bak ze het hele jaar door. Gemakkelijk om mee te nemen naar een lunch of brunch. Lekker voor bij de soep. Ideaal voor de Iftar tijdens de Ramadan.

En super handig ook om mee te nemen op picknick. Ik maak deze worstenbroodjes dus ook vaak wanneer er een picknick op de planning staat. De kids zijn er dol op en ik vind het gemakkelijk om te maken en mee te nemen.

Maar soms bak ik de worstenbroodjes ook gewoon voor de lunch van de kids op school. Dan hebben ze wat variatie. In plaats van altijd diezelfde boterhammen.

We zijn alvast gek op deze worstenbroodjes. De worstjes kruid ik naar eigen smaak. Zoals wij ze lusten. En soms gebruik ik zelfs kippengehakt.

Eet jij graag worstenbroodjes? Ik lees het graag in de reacties.

Worstenbrood snel en gemakkelijk

Dit heb je nodig om worstenbroodjes te maken

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram gehakt (eventueel kippengehakt)
  • peterselie
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel ras el hanout
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1/2 eetlepel ketchup
  • 2-3 eetlepels melk of 1 eitje
  • Optioneel: sesamzaad

Lees ook: bladerdeeghapjes met gehakt en groenten


Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk voor deze snelle worstenbroodjes

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Meng dan het gehakt met de kruiden, fijngehakte peterselie, ketchup en paneermeel.
  3. Snijd de vierkanten plakjes bladerdeeg ook even in twee.
  4. Leg dan op elk plakje een worstje gehakt.
  5. Rol het bladerdeeg op.
  6. Maak een snede of twee aan de bovenkant van de rolletjes.
  7. Bestrijk de worstenbroodjes met wat melk of ei.
  8. Strooi er dan eventueel wat sesamzaad over (wit of zwart).
  9. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
  10. En nu lekker smullen van de worstenbroodjes.

Tip: de worstenbroodjes zijn super lekker met wat chili saus om te dippen 😉


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Snelle worstenbroodjes maken met bladerdeeg en gehakt - gemakkelijk recept - PinGetest

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Worstenbroodjes maken - Snel & Gemakkelijk recept
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.