Worstenbrood snel en gemakkelijk

Worstenbroodjes: snel en gemakkelijk!

Worstenbroodjes. Een snack die, zowel in België als Nederland, vaak wordt gegeten.

En bij ons dus ook!

Ik maak ze het hele jaar door. Lekker voor bij de soep. Of om mee te nemen op picknick. Maar ook gewoon als lunch voor de kids op school. Dan hebben ze wat variatie. In plaats van altijd diezelfde boterhammen met beleg!

We zijn alvast gek op deze worstenbroodjes.

De worstjes kruid ik naar eigen smaak. Zoals wij ze lusten.

Worstenbrood snel en gemakkelijk

Dit heb je nodig

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram gehakt
  • Peterselie
  • 1/2 koffielepel zout en ras el hanout
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1/2 eetlepel ketchup
  • 2-3 eetlepels melk
  • Optioneel: sesamzaad

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Meng dan het gehakt met de kruiden, fijngehakte peterselie, ketchup en paneermeel.
  3. Snijd de plakjes bladerdeeg ook even in twee.
  4. Leg dan op elk plakje een worstje gehakt.
  5. Rol het bladerdeeg op.
  6. Maak een insnede of twee aan de bovenkant van de rolletjes.
  7. Bestrijk de worstenbroodjes met wat melk.
  8. Strooi er dan eventueel wat sesamzaad over.
  9. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
  10. Smullen maar!

Als je deze worstenbroodjes lekker vindt, kijk dan ook eens naar mijn bladerdeeghapjes met gehakt en groenten!

Worstenbroodjes snel en gemakkelijk recept

 

 

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.