Ga naar de inhoud
Home » Kriekencake [Mascarpone met chocolade topping]

Kriekencake [Mascarpone met chocolade topping]

Kriekencake mascarpone met chocolade recept

Deze feestelijke kriekencake is leuk om te maken wanneer je bezoek verwacht. Of natuurlijk ook gewoon voor jezelf. De krieken geven de cake iets extra. En de mascarpone met chocolade topping maakt het geheel helemaal af!

Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van amandelmeel. Dat zorgt ervoor dat de cake een rijkere smaak krijgt. Zodat het aanvoelt als een compleet andere soort cake. Terwijl, als je goed naar de ingrediënten kijkt, de cake eigenlijk gebaseerd is op een standaard vier-vierde recept.

Heb je geen amandelmeel in huis? No problem! De kriekencake is op zichzelf ook super lekker! Vervang dan gewoon het deel amandelmeel in zelfrijzende bloem.

Het recept van de kriekencake is trouwens een eigen verzinsel. De topping ook. Soms duikt er hier zomaar eens inspiratie op. Het resultaat is alvast super lekker!

Versieren van de cake doe je volledig naar eigen wens. Ik heb er wat gedroogde cranberry’s over gestrooid. Met enkele stukjes chocolade erop. En cacao.

Dit heb je nodig

Voor de cake:

  • 350 gram krieken uit bokaal (uitgelekt)
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 220 gram suiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 70 gram amandelmeel (je kan dit ook gewoon vervangen door zelfrijzende bloem)
  • 260 gram zelfrijzende bloem

Voor de topping:

  • 250 gram mascarpone
  • 70 gram witte chocolade
  • 5-6 eetlepels melk

Zo ga je te werk

De cake:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de krieken volledig uitlekken. Dep ze daarna droog met wat keukenpapier. Zorg er ook voor dat er geen pitjes in de krieken zitten.
  3. Doe de boter en (vanille) suiker in een mengkom en mix goed.
  4. Doe hierna de eieren erbij en laat de mixer even doorgaan.
  5. Gooi daarna de amandelmeel en de zelfrijzende bloem erbij. Meng tot een geheel.
  6. Spatel nu de krieken erdoor.
  7. Doe het beslag in een ingevette (tulband) bakvorm en zet dan in de oven.
  8. Laat de cake gedurende 40-45 minuten bakken. De cake is klaar wanneer je er een satéstokje in steekt en deze er droog uit komt.
  9. Zet de cake op een rooster en laat afkoelen.

De topping:

  1. Smelt de witte chocolade met een scheutje olie in de microgolf in 30 seconden. Roer even om en zet nogmaals 30 seconden in de microgolf.
  2. Mix de mascarpone met de melk los.
  3. Voeg de chocolade hieraan toe en mix.
  4. Smeer de mascarpone met chocolade op de kriekencake en versier naar wens.
  5. Smakelijk!

Valt deze cake in de smaak? Kijk dan ook eens naar de appelcake of bananencake!

Kriekencake met mascarpone chocolade topping - PinGetest

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Kriekencake [Mascarpone met chocolade topping]
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.