Verloren brood recept

Verloren brood [een tikkeltje anders]

Verloren brood. Het brengt veel jeugdherinneringen naar boven. Want wij aten het vroeger vaak. En ik vond het altijd super lekker!

Jammer genoeg is het bij mijn kids geen groot succes. En ik begrijp niet waarom!

Ze eten graag pannenkoeken. Ze verslinden cakes. Maar bij verloren brood trekken ze hun neus op. Misschien omdat het er eigenlijk niet zo appetijtelijk uitziet?

Dus jah, ik maak bijna nooit verloren brood.
Maar afgelopen weekend had ik er zin in! Dus heb ik ze gemaakt voor mezelf.

Met een extra touch, speciaal voor deze tijd van het jaar. Namelijk met rozijnenbrood en speculaaskruiden!

En guess what? Nu ik ze gemaakt had voor mezelf, wilde de kids er wel van eten. Uhm. Herkenbaar?

Dit heb je nodig

  • 9 sneetjes rozijnenbrood
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • Speculaaskruiden (of kaneel)
  • Bruine suiker
  • Boter te bakken

Zo ga je te werk

  1. Meng de eieren met de melk en de speculaaskruiden (of kaneel).
  2. Doe wat boter in de pan
  3. Wentel de sneetjes rozijnenbrood door het eiermengsel.
  4. Bak de sneetjes goudbruin langs beide kanten.
  5. Doe er ook wat bruine suiker op om het te laten karameliseren.
  6. Gebruik boter telkens wanneer je sneetjes in de pan doet.
  7. Smakelijk!

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.