Vanille cupcakes maken confituur

Vanille cupcakes [met confituur]

Deze vanille cupcakes met confituur en amandelschilfers zijn echt overheerlijk! Een lekker gebakje voor bij de koffie. En ik moet je waarschuwen. Ze zijn verraderlijk licht! Ik heb er met gemak drie gegeten. En dan had ik mij nog ingehouden! Maar goed! Cupcakes bak je om te eten. Uhm.

De confituur geeft de cakejes ook dat tikkeltje extra. En de amandelschilfers zorgen voor een soort van crunch. Any way, je moet deze vanille cupcakes gewoon eens proeven!

Kijk ook snel naar deze cupcakes met chocolade en de blauwe bessen muffins op mijn blog!

Dit heb je nodig

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 ml plantaardige olie
  • 50 ml vloeibare boter
  • enkele druppels vanille aroma
  • aardbeien confituur
  • amandelschilfers

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Klop dan de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.
  3. Giet al mixend de olie en de boter erbij.
  4. Voeg dan de bloem en de vanille aroma toe en mix tot je een egaal beslag krijgt.
  5. Zet intussen papieren vormpjes in de cupcake bakvorm.
  6. Lepel dan telkens met een ijsschep beslag in de vormpjes.
  7. Doe er telkens een koffielepel aardbeien confituur op en wat amandelschilfers.
  8. Bak de vanille cupcakes 20 minuten in de oven.
  9. Laat ze daarna even afkoelen op een rooster.
  10. En geniet ervan!

Vanille cupcakes recept confituur

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.