Ga naar de inhoud
Home » Goede voornemens schooljaar 2018-2019

Goede voornemens schooljaar 2018-2019

Goede voornemens schooljaar 2018 2019 PinGetest

Goede voornemens. De rest van de wereld begint met goede voornemens met Nieuwjaar. Dan maken ze beloftes aan zichzelf om bepaalde dingen te doen, of bepaalde zaken net niet te doen. Dat doet de rest van de wereld dus bij het begin van een nieuw kalenderjaar.

Maar ik niet. Nope. Ik doe het weer anders. Sinds ik mama ben van schoolgaande kids, begint de drang naar goede voornemens niet in december. Nee hoor! Bij mij begint het eind augustus.

Plots heb ik dan zin om mezelf vanalles te beloven. Plots heb ik nood aan nieuwe gewoontes, nieuwe structuren, nieuwe dagindelingen. Dan wil ik alles anders doen. Vanaf september ga ik …

Na twee maanden full-time bij de kids te zijn, lijkt september ineens een nieuwe start. Een schone lei. Het begin van een harmonieus jaar. Uhm.

Back to study

Dit heb ik dus elk jaar. Niet zo uitgesproken als dit jaar. Maar toch is het een terugkerend patroon. Met het enige verschil dat ik nu een blog heb. Woehoe! Een platform om mijn voornemens zwart op wit te zetten, met een heleboel getuigen. Zodat ik mijn eigen beloftes echt wel na kom ….

Benieuwd welke voornemens ik heb voor dit schooljaar? Ik lijst ze hier op!

Sporten!!

Ik geef het maar meteen toe … Ik ben niet sportief. Er is geen enkele sport waarvan ik denk “Wow, dit wordt mijn passie!!”

En toch, MOET ik sporten.

Niet enkel omdat de ijsjes, frietjes en tussendoortjes deze zomer hebben bijgedragen tot ongewenste extra kilo’s.  En ook niet omdat ik ‘meer ME-time’ nodig heb. Want deze ME-time spendeer ik liever op restaurant of in een pannenkoekenhuisje.

Nee, ik moet sporten om meer energie te hebben. Om minder vermoeid te zijn altijd. En om conditie op te bouwen. Zodat ik niet loop te puffen wanneer ik de kids achterna loop op weg naar school.

Dus de planning voor dit schooljaar:

  1. Zwemmen: een uurtje per week
  2. Figuurtraining: een uurtje per week
  3. Joggen: hopelijk twee keer per week (… je merkt het al, hier komt niets van in huis uhm)

De sporters die dit lezen zullen denken “Is that it?”

Ja! Ik kom van niets. Ik heb geen conditie whatsoever, noppes, nougatbollen. Dus dit is voor mij al veel!

Heeft er iemand tips om het sporten vol te houden?

Voornemens voor schooljaar 2018 2019 sporten trainen

Nieuwe gewoontes

Ik hou van structuur, organisatie. Zodat de kids exact weten wat ze mogen verwachten. En bij structuur ontstaan er automatisch nieuwe gewoontes.

Zoals bijvoorbeeld chips en drankje halen na de zwemles. Dat doen we nu al twee jaar, en het is dan ook iets waar de kids naar uit kijken. Dat ze in de winkel een pakje chips en drankje mogen uitkiezen.

Die vreugde wil ik dit schooljaar uitbreiden naar andere leuke gewoontes!

1. We spelen een spel vanavond!

De kids houden van gezelschapsspelletjes, en ik ook! We hebben daar geen vast moment voor. Meestal spelen we gewoon een spelletje wanneer het slecht weer is en er niets te doen is, of wanneer we eens een dagje willen uitrusten.

Maar nu wil ik er een gewoonte van maken om elke vrijdagavond gezelschapsspelletjes te spelen, met wat lekkers. Ja! Dat lekkers moet erbij! Gezelligheid gaat gepaard met lekker eten. Zowel ik als de kids vinden eten gezellig 😉

Ik durf hé? Eerst spreken over sporten en dan doordrammen over ‘iets lekkers’. Story of my life!

Anyhoooo … de vorige jaren hadden de kids steeds zwemles op vrijdagavond. Maar nu heb ik deze verplaatst naar zaterdagnamiddag.

Dus! Vrijdagavond = spelletjesavond. Yeej!

Wat zijn jullie favoriete gezelschapsspelletjes?

Voornemens voor schooljaar 2018 2019 we spelen een spel vanavond gezelschapsspelletjes spelen

2. Filmavond

Ik kwam er het laatste jaar bijna nooit aan toe om gewoon met de kids in de zetel te liggen. Ik was altijd wel op de been. Nog een wasje drogen en plooien, nog even snel een blog typen, nog even dit, nog even dat.

Dus om mezelf die quality time in de zetel te gunnen, las ik vanaf september een filmavond in.

Op zaterdagavond twee uurtjes blokkeren in mijn planning om lekker in de zetel te relaxen met de kids bij een leuke kinderfilm. Hopelijk zonder smartphone in de hand 😉

Suggesties voor een leuke kinderfilm mag altijd in de reacties hieronder! Liefst iets dat op Netflix of Amazone Prime beschikbaar is.

Voornemens voor schooljaar 2018 2019 filmavond netflix

3. One-on-one-date met de kids

Dit is iets wat ik al heel lang wil doen. Quality time per kind.

Een keer iets gaan eten met E. en meisjes-dingen doen. Een coole uitstap met S. waarbij hij mama volledig voor zichzelf heeft.

Dat lijkt me echt super leuk.

Dus mijn voornemen voor dit jaar is om dit effectief te gaan doen. Dit echt in te plannen!

ECHT!

Meer gestructureerd bloggen

Last but not least, ik wil beter gaan bloggen.

Het ging een tijdje goed. Ik heb een tijdlang steeds 3-4 blogs online gezet per week. Wekelijks zette ik een knutselblog online, een zoet recept, een hartig recept en een artikel/persoonlijke blog.

Die structuur wil ik komend schooljaar aanhouden. En zelfs uitbreiden door meer aanwezig te zijn op social media!

Zo dat zijn mijn voornemens voor dit schooljaar.

Volg me op Instagram en/of Facebook voor updates rond dit onderwerp 😉

Goede voornemens schooljaar 2018 2019 mama met een plan PinGetest

Samenvatting
Goede voornemens schooljaar 2018-2019
Naam artikel
Goede voornemens schooljaar 2018-2019
Omschrijving
Iedereen doet zijn goede voornemens met Nieuwjaar, maar ik heb daar een ander moment voor gevonden. Het begin van het schooljaar! Mamablogger @ PinGetest
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.