Kip cajun pasta recept éénpansgerecht

Kip cajun pasta [éénpansgerecht]

Deze kip cajun pasta is zo’n éénpansgerecht dat weinig voorbereiding vergt. Snel gemaakt, weinig afwas en super lekker!! Vooral de Parmezaanse kaas op het einde maken dit gerecht écht af.

Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik kan echt, écht genieten van lekkere gesmolten kaas doorheen een romige pasta. Heerlijk!

Dus haal je pot maar boven en start cooking!

Dit heb je nodig

  • 300 gram Spirelli of Penne
  • 1 kippenborst (of overschot van gebraden kip)
  • 2-3 koffielepels cajunkruiden
  • Olijfolie
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 150 gram champignons
  • 1 blokje kipbouillon
  • 400 ml water
  • 250 ml room
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Zo ga je te werk

  1. Snijd de kippenborst eerst in blokjes en kruid met een koffielepel cajunkruiden. Heb je nog wat overschot van gebraden kip? Dan kan je die hier ook heel goed gebruiken. Ik vind dit persoonlijk lekkerder. Je scheurt de kip dan gewoon in stukjes en kruid met dezelfde hoeveelheid cajun.
  2. Snipper de ui en pers de teentjes look uit. En snijd de paprika in reepjes, en de champignons in schijfjes.
  3. Fruit de ui dan even met wat olijfolie in een pot. Doe hier de kip bij en bak gaar. Gebruik je overschot kip? Sla deze stap dan over en doe er meteen de look bij.
  4. Gooi de paprika en champignons erbij en bak kort (de stukjes gebraden kip kunnen hier bij).
  5. Doe er dan de ongekookte pasta bij. Alsook het blokje kippenbouillon, het water en de 2 koffielepels Cajun.
  6. Meng goed en breng aan de kook.
  7. Giet de room erbij en laat zonder deksel koken tot de saus geabsorbeerd is door de pasta.
  8. Haal de pot pasta van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas door.
  9. Serveer onmiddellijk en geniet van deze heerlijke cheesy kip cajun pasta!

 

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Kip cajun pasta [éénpansgerecht]
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.