Ga naar de inhoud
Home » Een geslaagd bowlingfeest voor kinderen: dat doe je zo!

Een geslaagd bowlingfeest voor kinderen: dat doe je zo!

Geslaagd bowlingfeestje organiseren voor kinderen tips

Het is weer een tijdje geleden dat E. een feestje heeft kunnen vieren met haar klasgenootjes.

Toen ze een jaar of 5 was hadden we enkele klasgenootjes uitgenodigd voor een feestje bij ons thuis. Het was toen een echt meisjesfeest met allerlei meisjesdingen.

Nu had ik vorig jaar het idee om in de lente een tuinfeestje te doen voor de vriendjes uit de klas, maar jah … life happened. Daar was uiteindelijk niets van gekomen, uhm.

Begin dit schooljaar vroeg een mama of ik het zag zitten om samen met drie andere kindjes uit de klas een feestje te doen dit jaar. Ik dacht (en zei) jaaaaaaaaaaaaaaa, ja en nog eens ja! Dat is werkdruk en kosten gedeeld door vier. Super!

In deze blogpost deel ik graag mijn tips voor een succesvol bowlingfeestje!

Bowlingfeestje voor kinderen

Tip 1: Zoek medeplichtigen

Dat ‘jaaa -moment’ dat ik had, toen één van de mama’s vroeg om samen een feestje te geven, is meteen ook mijn eerste tip. Zoek medeplichtigen ?

Een bowlingfeestje is leuk met een paar kindjes, maar het is nóg leuker met de hele klas. En ik weet niet hoe het met jullie gesteld is, maar ik kan 22 kinderen niet alleen aan.

De vriendjes uit de klas waren super enthousiast, ze waren heel blij om dit met z’n allen te kunnen doen. 

De voorbereidingen waren trouwens ook heel leuk. Zo kwamen we vooraf ook samen met de jarigen om de uitnodigingskaarten alvast te versieren en te personaliseren. 

Tip 2: Maak leuke bowling uitnodigingskaarten

Wij hebben ons bowlingfeestje gehouden bij Anglo Bowling in Holsbeek. En daar kan je op de site wel leuke uitnodigingen downloaden.

Maar wij wilden het toch wat persoonlijker maken. Dus hebben we leuke kaartjes gemaakt in de vorm van een bowlingkegel. De jarigen mochten deze dan versieren met washi tape, en op de achterkant konden ze allemaal hun naam schrijven. 

voorbeeld uitnodigingskaart bowlingfeestje - kinderfeest organiseren bowling

Op zo’n uitnodigingskaart zet je best de volgende dingen:

  • naam van de jarige(n)
  • hoeveel jaar ze worden
  • thema van het feestje
  • datum
  • begin -en einduur
  • adres
  • telefoonnummer
  • vraag om te bevestigen

Als je deze bowling uitnodigingskaarten leuk vindt, kan je deze downloaden door op de blanco uitnodiging te klikken hieronder.

Ik heb de uitnodigingen per twee afgedrukt op wat dikker A4 papier (200 gram). Dit doe je simpelweg door bij je afdrukinstellingen aan te duiden dat je twee pagina’s op één A4 wilt printen. (Dit is meteen ook de reden waarom de pdf bestaat uit twee pagina’s)

Uitnodigingskaart bowlingfeestje PinGetest - gratis download blanco uitnodigingskaart - personaliseerbaar uitnodiging feestje voor kinderen

Tip 3: Zorg voor een leuke outfit voor de jarige(n)

Hier dachten we wat last minute aan. We zochten iets leuks voor de jarigen om aan te trekken waardoor het duidelijk zou zijn dat ze 7 worden.

Eerst dachten we om zelf T-shirts te maken met textielverf. Maar uhm zo enkel dagen voor het feestje was dat niet haalbaar. Dus hebben we de shirts gewoon even snel online gemaakt. Zie mijn Instagram post hieronder.

Het was even spannend of de T-shirts op tijd zouden komen, maar ze zijn hier geraakt voor het feestje! Win!

Tip 4: Tafeldecoratie en hapjes

De bowling waar wij het feestje hebben gehouden had een aparte ruimte waar de kinderen aan tafel konden zitten en genieten van een hapje en een drankje.

In de formule die wij hadden gekozen was er sowieso een drankje en pannenkoeken voorzien. Maar we mochten van de eigenaar ook kleine dingen meebrengen om te snacken. En dat deden we dan. Kleurrijke potjes met wat chips, M&M’s en snoepjes.

We brachten ook een grote cijferballon en wat slingers mee om de tafel wat op te fleuren. Achteraf bleek dat we ook een eigen taart mochten meebrengen. Dat zagen we op de andere feesttafels.

Maar jah, die hadden we dus niet. Je kan niet aan alles denken, toch? ?‍♀️ En na twee uur was er sowieso een sugar rush onder de kinderen.

Tip 5: Ploegen samenstellen

Omdat we dus met een twintigtal kinderen zaten, hadden we vier banen gereserveerd. Zo konden alle kinderen snel genoeg aan de beurt komen.

Allemaal leuk en wel, maar dat betekent dat er dan teams moesten gemaakt worden. Wij maakten gewoon willekeurige groepjes aan, en daar hielden de vriendjes goed aan. Althans, het eerste uur.

Het tweede uur werd er al wat gewisseld. En het derde uur waren de vriendjes vooral tikkertje en verstoppertje aan het spelen. Ja, we hadden dus 3 uur onbeperkt bowlen. Twee uur bleek uiteindelijk wel meer dan genoeg.

Tip 6: Cadeautjes wel of niet?

Als je 22 kindjes uitnodigt, wil je natuurlijk geen 22 geschenkjes naar huis sleuren. Dat zou toch wel een beetje te veel van het goede zijn, niet?

Daarom vroegen we om geen cadeautjes mee te brengen. Een tekening of knutselwerkje vonden wij al fijn genoeg. E. heeft een heleboel mooie tekeningen en brieven gekregen. En toch ook enkele leuke cadeautjes ?


Hebben jullie nog leuke tips voor een geslaagd kinderfeestje?
Ik lees het graag in de reacties! 😉


Uitgelichte foto: Benjamin Faust – Unsplash
Pinterest foto: Stock Snap

Tips voor geslaagd bowlingfeest organiseren voor kids - kinderfeestje - PinGetest

1 reactie op “Een geslaagd bowlingfeest voor kinderen: dat doe je zo!”

  1. Pingback: Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.