Ga naar de inhoud
Home » Guiltfree donuts uit de oven

Guiltfree donuts uit de oven

De mensen die mij kennen weten dat ik niet terug deins van een lekkere, sappige (vettige) donut.

Ik ben er gek op! En de kids ook. Geef mijn dochter een donut met roze frosting, en ze zit in de zevende hemel.

Maar als mama probeer ik toch om enkele aanpassingen te doen in ons dagelijks eten. Om zo toch een (iets of wat) gezonde levensstijl te hebben.

Zo frituur ik bijvoorbeeld niets meer. We leven al een drietal jaar friteuse-vrij. Dus jah, donuts uit de oven zijn dan ideaal!

Lees ook: Waarom de Airfryer hier onmisbaar is

De meeste recepten voor deze donuts resulteren in een cake-achtig gedoe. Absoluut niet waar ik naar op zoek ben! Dus no thanks!

Ik heb bij deleukstetaartenshop.be een fantastisch recept gevonden! Super lekkere donuts. Met een structuur die het dichtst aanleunt bij de echte donut.

Dit recept is mij heilig geworden. Ik vind deze donuts uit de oven zó lekker dat ik het recept niet enkel bewaar op mijn bord op Pinterest.

Maar ik heb het voor de zekerheid nog eens opgeschreven in mijn ‘TO DIEEEE FOR’ – receptenboek.

Voor dit recept heb je wel een donut bakvorm nodig. (believe me, het is een fantastische investering!)

Dit heb je nodig voor de guiltfree donuts

  • 400 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 15 gram gesmolten boter
  • Eventueel kaneel (ik hou van kaneel in mijn donuts)
  • Donut bakvorm (of donutmaker)*

Zo ga je te werk voor deze donuts uit de oven

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Doe dan alle ingrediënten, behalve de melk, in een mengkom.
  3. Giet de melk erbij terwijl de keukenmachine draait.
  4. Meng tot een egaal beslag.
  5. Doe het beslag dan in een spuitzak (of diepvrieszak).
  6. Vet de bakvorm in.
  7. Spuit het beslag voorzichtig in de vorm.
  8. Bak 10 minuten in de oven. De donuts zijn klaar wanneer je er in prikt met een satéstokje en het er droog uit komt.
  9. Laat afkoelen.
  10. Gebruik een topping naar keuze.

De kids vinden het heerlijk met gekleurde chocolade en disco spikkels.

Maar ik vind ze super lekker met kaneel-suiker!

Hiervoor heb je gesmolten boter, kristalsuiker en kaneel nodig. Borstel een beetje boter over beide kanten van de donut. Daarna dompel je de donuts in een mengeling van suiker en kaneel.

Heerlijk gewoon! Geloof mij!

Heb je deze makkelijke donuts uit de oven gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!

Guiltfree donuts uit de oven

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Guiltfree donuts uit de oven
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

8 reacties op “Guiltfree donuts uit de oven”

  1. zou je de donuts ook kunnen invriezen?? ze zijn alles sinds heerlijk en mijn 2 meisjes zijn geen makkelijke eters dus ik ben super blij met dit receptje!

    1. Hoi Stefanie, oh wat leuk dat de donuts in de smaak vallen bij je dochters. Het invriezen heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik zie niet in waarom dat niet zou gaan. Probeer er anders een paar in te vriezen en laat ons dan weten hoe ze smaken 🙈
      Groetjes
      Nora

    1. Hoi Magda

      Dit betekent dat je niet genoeg vetstof hebt gebruikt in de bakvorm (voordat je het beslag erin doet dus). Ik vind een bakspray wel handig om te gebruiken.

      Groetjes
      Nora

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.