Ga naar de inhoud
Home » Basilicum pesto recept

Basilicum pesto recept

Basilicum pesto recept zelf maken

Zelf pesto maken is zo één van die dingen die moeilijker lijken dan ze echt zijn. Of jah, niet per se moeilijk. Maar het lijkt een karweitje met veel afwas.

Maar niets is minder waar! Met een foodprocessor is de pesto meteen klaar! Groene pesto is ook wel lekker uit een potje. Maar zo nu en dan maak ik mijn pesto zelf aan de hand van dit lekker basilicum pesto recept.

Je kan deze groene pesto maken voor allerlei doeleinden. Ik heb de basilicum pesto deze keer gebruikt voor een krokant kruidenlaagje op mijn zalm uit de oven. Wat trouwens een super lekker gerecht is! Heel gemakkelijk, zonder al te veel werk.

Ik gebruik altijd pijnboompitten voor mijn pesto, maar ik heb ook wel eens zonnebloempitten gebruikt. Ook wel heel lekker! Maar mijn voorkeur gaat nog steeds naar de pijnboompitten. Die zijn rijker van smaak.

Deze pesto is ook heel lekker op een krokant ciabatta broodje of door de pasta. Of simpelweg op een toastje. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Dit recept komt van ‘Eef kookt zo’, lichtjes aangepast. Ik kom heel vaak pins tegen van haar die mij meteen doen watertanden. Het is dus zeker de moeite om haar blog te bezoeken 😉

Dit heb je nodig om zelf pesto te maken

 • 90 ml olijfolie
 • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 40 gram pijnboompitten
 • 30 gram verse basilicumblaadjes (komt ongeveer overeen met één plantje)
 • enkele druppels citroensap
 • zwarte peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk voor dit basilicum pesto recept

 1. Rooster eerst de pijnboompitten tot ze goudkleurig zijn.
 2. Maal dan de basilicumblaadjes fijn in de blender.
 3. Doe er de overige ingrediënten bij (behalve zout en peper) en maal alles tot een sausje. Met of zonder brokjes, dat is naar eigen smaak. Zelf ben ik niet voor rauwe look, dus die heb ik in dit pesto recept achterwege gelaten. Maar als jij dat wel heel graag eet, kan je er ook een teentje look bij mixen.
 4. Kruid de basilicum pesto nu naar smaak met wat peper en zout.
 5. Voilà, zo gemakkelijk is groene pesto maken!

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit basilicum pesto recept gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Basilicum pesto zelf maken - groene pesto recept

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Basilicum pesto recept
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.