Ga naar de inhoud
Home » Verkleden, dat is een instant feestje voor elk kind!

Verkleden, dat is een instant feestje voor elk kind!

verkleden kinderen feestje

Dat spelen enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, is natuurlijk niets nieuws. Vaak wordt dat vooral geassocieerd met speelgoed, omdat je als kind bijna overal met speelgoed in aanraking komt: thuis, bij vriendjes, op school/crèche. Maar er is nóg een vorm van spelen die kinderen helemaal geweldig vinden: je verkleden en in de huid van iemand anders kruipen. 🤗

Zodra je kind een kostuum aantrekt, verandert het in een personage uit een andere wereld. Dan kan het heerlijk door de tuin lopen als een stoere ridder, door de kamer dansen als een mooie prinses of de zeeën bevaren als een echte piraat. Verkleedkleren voor kinderen openen de poort naar een magische wereld waarin alles mogelijk is.

Meer dan gewoon wat plezier

Vinden kinderen het alleen maar leuk en grappig om zich te verkleden? Het antwoord is nee. Sterker nog: verkleden speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de verbeelding en creativiteit, wat essentieel is voor hun cognitieve ontwikkeling. Als kinderen zich verkleden en rollenspellen spelen, oefenen ze hun sociale en andere vaardigheden. Door zich in te leven in de personages die ze uitbeelden, leren ze zich beter verplaatsen in anderen en ontwikkelen ze hun taalvaardigheid spelenderwijs. Ook biedt het hen de vrijheid om te dromen, te ontdekken en zichzelf te zijn.

Verkleden kan altijd en overal

Verkleden is niet alleen voor thuis. Er zijn genoeg momenten waarop kinderen de kans krijgen om zich uit te dossen in hun favoriete kostuum. Kinderfeestjes zijn hier een goed voorbeeld van. Ik heb in het verleden genoeg themafeestjes gegeven, waarbij de kinderen uit een verkleedkoffer konden kiezen wat ze wilde zijn.

Eigenlijk kun je altijd wel een goede en zelfs spontane gelegenheid verzinnen voor een beetje verkleedplezier. 😉

Accessoires die het plaatje compleet maken

Voor een verkleedpartij vormen leuke kostuums natuurlijk de basis. Maar geen outfit is compleet zonder de juiste accessoires. Daarom vind je bij veel speelgoedwinkels een heleboel spullen die het verhaal nog verder ‘aankleden’ en jouw kind extra ruimte geven om te fantaseren en creatief te zijn.

Een ridder is pas echt moedig met zijn houten schild en een fee schittert nog meer met haar glinsterende vleugels. Dus wil je het plaatje compleet maken, vergeet dan zeker niet om ook even te kijken bij de accessoires, zoals pruiken, hoeden, maskers en schmink.

Nog een tip: ga je op zoek naar mooie kostuums, verkleedspullen en verkleedkleding voor kinderen? Dan hoef je niet lang te zoeken want er is genoeg te koop. Maar bedenk wel dat je de meeste keus hebt en dus het snelste klaar bent bij de grotere (online) winkels, waar altijd veel op voorraad ligt.


Nog meer leuke verkleed ideetjes? Hier heb ik een aantal DIY tips:


Deze tips bijhouden voor later? Pin dit artikel op Pinterest! 🤗

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.