Shakshuka met zoete aardappel recept gemakkelijk en gezond

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka is een gerecht waar ik zelf mee ben opgegroeid. Het is ook iets dat ik altijd al graag heb gegeten.

Al noemde we het niet shakshuka, maar sharmilla.

Er bestaan zo veel namen voor dit Noord-Afrikaans gerecht. Elk land en elke streek zal er wel een eigen benaming voor hebben.

Maar het komt dus altijd op hetzelfde neer: tomatensaus, komijn en gepocheerde eieren. Elke andere toevoeging is natuurlijk een lekkere plus.

Ik heb er deze keer zoete aardappel en gehaktballetjes aan toegevoegd. En het was gewoonweg OVERHEERLIJK!!

Je kan dit gerecht eten met stokbrood, rond brood, Libanese flatbreads of zelfs met naanbroodjes.

Hoe dan ook is dit gerecht iets dat je echt moet proberen!

Dit heb je nodig

Saus

  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • een handvol kerstomaten
  • 1 zoete aardappel in fijne blokjes
  • 1 paprika (geen groene)
  • koriander fijngehakt
  • 150 ml tomatensap (passata)
  • 1 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/3 koffielepel zwarte peper
  • 4 eieren

Gehakt

  • 300 gram gehakt
  • 1/2 koffielepel zout en ras el hanout
  • Beetje peper

Zo ga je te werk

  1. Kruid eerst het gehakt en maak er balletjes van.
  2. Snipper dan de sjalotjes en knoflook fijn.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  4. Fruit dan de sjalotjes in een grote pan en doe er de zoete aardappelblokjes bij.
  5. Snijd intussen de paprika en de tomaat in blokjes.
  6. Halveer de kerstomaten.
  7. Doe nu de knoflook, paprika, tomaat en kerstomaten bij de zoete aardappel.
  8. Laat dit even bakken en doe dan de tomatensap, de kruiden en de gehaktballetjes erbij.
  9. Nu mag het geheel ongeveer 15 minuten sudderen tot het gehakt gaar is.
  10. Breek uiteindelijk de vier eieren in de pan en doe een deksel op erop.
  11. Haal de pan dan van het vuur en serveer met brood.

Tip: Heb je een tajine in huis? Maak de shakshuka met zoete aardappel dan in de tajine voor extra smaak!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Shakshuka met zoete aardappel
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

4 thoughts on “Shakshuka met zoete aardappel

  1. Dit is echt superlekker! Heb t met kip gemaakt want even geen gehakt! Met een salade erbij
    Dankjewel voor dit toprecept 🙂

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.