Deze wortels op Marokkaanse wijze gebruiken we vaak als bijgerecht bij een vleesgerecht. Je ziet deze side-dish heel vaak terug op een Marokkaanse feesttafel, samen met nog enkele andere typische bijgerechten.
Ik maak deze worteltjes ook gewoon graag bij een BBQ of in een koude schotel. De pittige Marokkaanse wortelsalade is super gemakkelijk te maken en het smaakt eigenlijk altijd wel! Je eet deze wortelsalade met koriander en look gewoon koud. Zo is dit bijgerecht het lekkers!
Natuurlijk moet je wel een liefde hebben voor look, want het is net de look die karakter geeft aan dit slaatje. De look maakt de wortelsalade licht-pittig.
Het recept voor deze typische Marokkaanse salade heeft eigenlijk helemaal niet veel uitleg nodig. Zo snel en gemakkelijk is het.
Dit heb je nodig
- 4 wortelen
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1/2 koffielepel komijn
- zout naar smaak
- koriander en platte peterselie
- optioneel: chili
Zo ga je te werk
- Breng een pot met water aan de kook.
- Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Dikke wortelen snijd je eerst in vier alvorens deze in schijfjes te snijden. Zodat het een fijn en elegant slaatje blijft.
- Kook de wortelen nu gaar.
- Even afgieten en in een kom mengen met de knoflook, olijfolie, komijn(eventueel ook chili), zout en fijngesnipperde koriander en platte peterselie. Vind je de look te straf rauw? Dan kan je de knoflook kort even verwarmen in de olijfolie. En dan pas mengen.
- Het geheel mag nu lekker koud worden in de koelkast.
- Geniet van deze heerlijke Marokkaanse wortelsalade!
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
Mooie handgeschilderde Marokkaanse borden
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!