Chocolade ganache maken - recept ganache voor taart vulling-1

Chocolade ganache maken

Een ganache wordt veel gebruikt in taarten, en het is eigenlijk niet meer dan chocolade en room. Vloeibaar of opgeklopt komt het goed van pas wanneer je een taart of cupcake wilt versieren.

Ganache maken is dus heel gemakkelijk en je kan er alle kanten mee uit. Een chocolade ganache maken voor taart, voor over een cake te gieten, of opgeklopt als chocolade vulling voor biscuittaart. Je kan er ook super lekkere truffels mee maken.

En de chocolade-lovers onder ons weten het … een ganache taart doet het eigenlijk altijd goed! Ik ben zelf nog niemand tegengekomen die geen chocolade lust. En heb ook nog geen kind gezien die een chocoladetaart weigert.

Ik lust het zelf heel graag in taart, maar liefst in combinatie met iets fris en fruitigs. En liefst ook geen twee lagen ganache met een topping van chocolade. Want als je het te veel gebruikt in een taart, kan het al snel te machtig worden.

Die kids van mij zijn gek van chocoladetaarten, en ze willen niet anders dan dat ik dit ganache recept zo vaak mogelijk gebruik ­čśë

Chocolade ganache maken - recept ganache voor taart vulling-2

Dit heb je nodig

  • 200 gram donkere chocolade
  • 100 gram room

Basisbereiding

  1. Verwarm de room eerst in een steelpannetje.
  2. Breek de chocolade in blokjes en voeg deze toe aan de room.
  3. Roer dit goed om zodat de chocolade volledig kan smelten
  4. Naargelang de bereiding laat je deze nu even afkoelen of volledig koud worden.

Ganache als taart topping

Wanneer je een mooie glimmende chocolade laag wilt op je taart of cake kan je een lepeltje boter toevoegen bij stap 2. Je laat de chocolade-room dan even kort afkoelen en giet deze dan over het gewenste gebak.

Opgeklopte ganache maken

Dit is bijvoorbeeld erg lekker als vulling van een taart. Om de ganache te kunnen opkloppen moet deze even in de koelkast staan. Natuurlijk niet te lang, het mag niet hard worden. Het zou net koud genoeg moeten zijn om op te kloppen, maar je zou er wel nog moeten in kunnen roeren.

Klop de chocolade-room mengsel op zoals je slagroom zou opkloppen. Wanneer de kleur lichter wordt en je pieken ziet zoals bij slagroom, dan is de ganache voldoende opgeklopt.

Laat je niet misleiden door het luchtige karakter van de ganache na het opkloppen. Wanneer deze koud wordt is dit best wel een stevige vulling. Overdrijf er dus niet mee.

Chocolade ganache maken - recept ganache voor taart vulling-3

Truffels maken

Ben je gek van truffels? Dan kan je met dit ganache recept ook aan de slag om de truffels zelf te maken. Doe wat boter bij stap 2 en giet de chocolade-room mengsel simpelweg in een ijsblokjes-vorm of iets gelijkaardigs. Laat dit volledig hard worden. Daarna kan je deze truffels rollen in de gewenste topping. Denk maar aan chocoladeschilfers, hagelslag, gehakte noten, …


Heb je ├ę├ęn van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen ­čśë


Chocolade ganache maken - ganache recept gemakkelijk uitgelegd - PinGetest


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten ­čśë

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Chocolade ganache maken
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.