Ga naar de inhoud
Home » Onze vakantie in Turkije

Onze vakantie in Turkije

Onze halal vakantie in Turkije - reizen naar Alanya

Zij die mij volgen op Instagram weten dat we deze zomer hebben genoten van onze halal vakantie in Turkije. Op mijn blog heb ik deze reis trouwens ook een aantal keer aangehaald.

In januari boekte we onze all-in relax vakantie in een halal resort in Alanya. Ik leg de nadruk hier op RELAX!! Want dat was exact onze bedoeling.

Lees ook: 8 tips om een goedkope vakantie te boeken

We gingen op reis met mijn zus en haar gezin, en we hadden allebei hetzelfde doel. Kids entertainen, zwemmen, eten en relaxen. Geen vermoeiende excursies, geen grote uitstapjes … gewoon chill!!

En dat is exact wat we hebben gedaan. We hebben er enorm van kunnen genieten. De kids hadden de tijd van hun leven. En ik? Ik had eindelijk eens de rust om met mijn verstand op nul in een strandstoel te liggen met een boek!

Zalig zo’n vakantie in Turkije!

De heenreis

Ik zal beginnen met te vertellen wat voor reiziger ik ben. Al van zolang ik me kan herinneren ben ik een enorme planner geweest qua reizen (en eigenlijk ook gewoon voor alles in het leven 🤷‍♀️) .

Werken met lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Dit is zodat ik met een gerust hart kan vertrekken, met de zekerheid dat ik alles bij heb.

Nu, omdat ik ook alle boekingen doe en zorg voor alle documenten, ben ik de ochtend van vertrek best wel stressy. Dat zal misschien ook het Marokkaans bloed zijn dat in mij vloeit😅.

Mijn vakantie begint meestal pas wanneer ik op het vliegtuig zit.

Lees ook: Halal hotel en visum regelen

Ondanks de berichten dat er problemen zouden zijn met de bagage op Brussels Airport, ging onze heenreis heel vlot. Weinig wachttijd, en geen drukte bij de paspoortcontrole.

Het is ook altijd spannend of de shuttle dienst je staat op te wachten in de aankomsthal of niet. Maar ook dat ging super!

Het hotel

Ons hotel Modern Saraylar bevond zich in Avsallar, Alanya. Ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven van Antalya.

We kwamen ‘s avonds aan, en mochten meteen aanschuiven aan tafel. Onze vakantie in Turkije kon officieel beginnen 😉

Onze ervaring met dit hotel? Erg positief! Het is een mooi hotel, met ruime suites, leuke zwembaden, lekker eten en leuke animatie.

De animatie was natuurlijk allemaal in het Turks, en daar begrepen we niet veel van. Maar ondanks de taalbarrière was het voor de kids altijd leuk om mee te doen.

De kamers waren luxueus ingericht. We hadden zelfs een wasmachine op onze kamer, wat super handig was natuurlijk!

Er waren twee binnenzwembaden en drie buitenzwembaden. Het is een halal resort, dus hebben ze een aparte binnen- en buitenzwembad met glijbanen speciaal voor vrouwen.

Dit vond ik fantastisch!! Zalig om eens op mijn gemak te dobberen in het zwembad en te genieten van de zon op mijn huid.

Zwembad resort Avsallar Alanya Modern Saraylar halal vakantie in Turkije

Het hotel heeft ook Spa en Wellness faciliteiten. Zelf heb ik het beperkt gehouden tot een gezichtsverzorging. Het resultaat was goed, maar erg basic.

Ik vond de kamer waarin de verzorging gebeurde niet gezellig, waardoor ik er niet ten volle van kon genieten. Ik wilde eerst nog een verwenpakket nemen met massage, maar dat heb ik dan uiteindelijk toch niet gedaan.

Spa Wellness Modern Saraylar halal hotel Turkije

Het enige spijtige aan dit hotel is dat het nogal afgelegen is. Je kan niet zomaar even wandelen naar het strand, of ‘s avonds rondslenteren over de boulevard of snel even naar de souvenir winkeltjes gaan kijken.

Hiervoor moet je echt een taxi nemen.

En het afgebakend stuk strand van het hotel was een combinatie van stenen en zand. Wat dus niet ideaal is om zandkastelen te kunnen bouwen met de kids.

Maar als je een luxueuze relax halal vakantie in Turkije wilt, is het vijfsterrenhotel Modern Saraylar zeker een goede optie!

Strand vakantie in Turkije

Het eten

Voor deze foodie is eten belangrijk! Ik was dus erg blij met het buffet drie keer per dag. En met de dagelijkse ijsjes. En met het gebak en dessert dat je op elk uur van de dag kan eten.

Kortom, … ik ben een paar kilo’s zwaarder terug gekomen. Tips om van die kilo’s af te komen any one?

Alanya

Zoals ik hierboven al vermelde, was het onze bedoeling een volledige relax vakantie te hebben. We hadden dus geen ambitie om veel stadjes te bezoeken. En ook niet om veel te wandelen. Vooral met die kleine van mij, die na 10 meter al “moe” is en “voetpijn” heeft.

Maar we zijn dus wel eens gaan winkelen in Alanya om wat souveniertjes te kopen. En ook in Avsallar konden we een paar keer in het centrum door de winkeltjes slenteren.

We hebben ook een boottocht gemaakt op een écht piratenschip. Dat vonden die kinderen super dus! Omdat we dit hebben geboekt via ons halal hotel, was de boottocht ook moslim-vriendelijk.

We hadden de mogelijkheid om in de zee te zwemmen en als afsluiter was er een schuimparty voor kinderen.

Het eerste halfuur vond ik deze boottocht leuk. Je kon Alanya zien op een andere manier. En het zicht was super mooi!!

Maar op een bepaald moment werd ik zeeziek. Hierdoor wilde ik uiteindelijk gewoon zo snel mogelijk van de boot af.

De terugreis

De heenreis verliep erg vlot en om het evenwicht te bewaren moest de terugreis daarom wel wat tegenvallen.

Het begon toen de chauffeur die ons kwam ophalen in slaap leek te vallen aan het stuur. Ik dacht eerst dat hij een lui oog had, maar al gauw bleek dat z’n ander oog ook stilletjes aan moeite had om open te blijven.

De husband vroeg dan maar of hij het stuur moest overnemen. Meneer de shuttle service nam dit voorstel maar al te graag aan. De hele rit zat hij te dutten op de passagiersstoel. Tot we bijna aankwamen aan de luchthaven.

Toen wilde hij een pit stop houden, en haalde hij een broodje en drankje voor zichzelf. Die hij dan lekker oppeuzelde op de passagiersstoel. De husband nog steeds aan het stuur.

Absurd was het! Maar gelukkig was onze shuttle gratis, omdat we vroeg hadden geboekt.

Voordat we aankwamen aan het vliegveld wilde hij natuurlijk opnieuw van plaats veranderen omdat hij wist dat er controle zou zijn.

Op de luchthaven zelf was er maar liefst drie keer controle van handbagage. Waaronder een keer aan de gate, vlak voor het boarden. Met lange wachtrijen tot gevolg.

Eens op het vliegtuig kregen we het bericht dat er vertraging is. We hebben ongeveer anderhalf uur op het vliegtuig gezeten aan de grond. Gelukkig was dit een groot vliegtuig met individuele schermen. De kids konden dan spelletjes spelen en filmpjes kijken.

Aangekomen in Zaventem moesten we nog één megaaaaaaa wachtrij trotseren aan de paspoortcontrole.

Conclusie

Onze vakantie in Turkije was een super relaxte, leuke reis.

De kids hebben genoten van het gezelschap van hun neefje en nichtje, van het eten, de zwembaden, en de vrijheid die ze hadden.

Ik genoot van de rust, rust en nog eens rust. En natuurlijk ook van het samenzijn met mijn familie, het dagelijks zwemmen, en al het lekkers!


Waar ben jij op reis geweest? Was het een leuke ervaring?
Laat het me weten in de reacties hieronder 😉


Halal vakantie in Turkije Alanya

Volg je mij al op Instagram?
Nee? Klik hieronder dan snel op volgen 😉

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.