Lahmacun of turkse pizza, hoe je het ook maar noemen wilt. Het is iets dat ik als student vaak at. Een snelle hap van bij de Turkse bakker, met looksaus! Mmmm!
Thuis maakte mama het ook wel ‘from scratch’! Maar dat is voor deze luierik een beetje te veel van het goede!
Je kan dus begrijpen hoe euforisch ik was toen ik deze pin tegenkwam! Whaaaat? Lahmacun met wraps?? Oh my!
Ok, ik ga eerlijk zijn. Ik heb in het verleden wel al eens een poging gedaan om turkse pizza’s te maken met wraps. Maar dat was gewoon met overschot spaghettisaus op een wrap. Uhm… Not proud of it.
En nu ik eraan denk, dat was eigenlijk nog niet eens zó slecht! Hmmm …
Any way, deze variant is gewoonweg overheerlijk!!
Dit heb je nodig voor 4-5 Turkse pizza’s
- 250 gram gehakt
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 koffielepel zout
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 koffielepel korianderpoeder en komijnpoeder
- ijsbergsla
- looksaus
- 4-5 grote wraps
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
- Bak dan het gehakt ruul.
- Haal enkel de tomaten uit het blik. Dus geen sap. Wanneer je hele tomaten uit blik koopt is dit gemakkelijk. En als je tomaten in blokjes hebt, dan kan je die even afgieten. We hebben namelijk enkel de gepelde tomaten nodig, met zo weinig mogelijk sap. Doe de tomaten dan in de beker van de staafmixer.
- Snijd de sjalot ook even in grove stukken en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de tomaten.
- Doe hier ook de eetlepel tomatenpuree, de kruiden en het scheutje olijfolie bij en mix het geheel dan tot je een gladde saus krijgt.
- Meng daarna het gehakt met de tomatensaus en verdeel dit over de wraps. Zorg ervoor dat de wraps volledig bedekt zijn met de saus.
- Bak de lahmacun ongeveer 5 minuten in de voorvervarmde oven.
- Beleg elke Turkse pizza met ijsbergsla en looksaus.
- Rol het op en wikkel het eventueel in aluminiumfolie.
- Enjoy!
Je kan de saus ook heel goed op voorhand maken. Zo doe ik het op woensdagmiddag. Dan maak ik de saus ’s morgens al klaar. Zodat wanneer de kids van school komen, ze bijna onmiddellijk kunnen eten.
Dit recept komt van overetengesproken.nl! Lichtjes aangepast weliswaar. Haar blog staat trouwens vol met leuke, creatieve en verrassende receptjes!
Ik ben echt zo blij met dit recept! Dus dank je wel!
Oh my, wat klinkt en ziet dat er lekker uit zeg! Dat ga ik dit weekend eens maken 🙂
Ja, het is echt lekker! Laat zeker weten wat je ervan vond 😉