Tover de zomer op je bord met deze kleurrijke Griekse spaghetti. Dit pasta recept is werkelijk overheerlijk! De verschillende smaken en kleuren vormen een harmonieus gerecht.
Ik maak deze Griekse spaghetti al een tijdje. Het is zo’n vegetarisch recept waarvan je zou denken: “Hmmm de kids gaan erover zeuren.” of “Ze gaan hun bord zeker niet willen opeten”.
Maar niets is minder waar. Ze eten het telkens weer met smaak op. Ze zijn verzot op feta kaas, en tomaten, en olijven, en pasta. So what’s not to like? Enkel de kappertjes blijven soms wel links liggen op het bord. Maar dat is niet zo erg.
Het beste aan dit recept? Het is snel klaar! Zonder al te veel potten en pannen!
Dit heb je nodig
- 500 gram spaghetti
- 2 tomaten
- 100 gram ontpitte zwarte olijven
- Olijfolie
- 3-4 teentjes knoflook
- 100 gram feta kaas
- 1-2 eetlepels kappertjes
- Peper, zout en basilicum naar smaak
Zo ga je te werk
- Kook de spaghetti volgens de instructies gaar (al dente).
- Maak ondertussen de overige ingrediënten klaar om toegevoegd te worden:
- Ontpit de tomaten en snijd dan in blokjes.
- Snijd daarna ook de olijven in ringetjes.
- Verkruimel de feta.
- Giet de spaghetti af en verhit intussen wat olijfolie in een pan.
- Fruit hier de knoflook even kort in. de knoflook mag zeker niet hard worden.
- Meng de olie en de knoflook door de spaghetti en gooi de andere ingrediënten erbij.
- Kruid met peper, zout en basilicum.
- Geniet van je heerlijk bordje Griekse spaghetti!
Het recept komt van Cooking Classy. Lichtjes aangepast.
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Kleurrijke Griekse spaghetti [Vegetarisch]
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4 Review(s) Based on