Ga naar de inhoud
Home » Gevulde paprika met gehakt en rijst: op z’n Mexicaans

Gevulde paprika met gehakt en rijst: op z’n Mexicaans

Mexicaanse gevulde paprika met gehakt en rijst recept

Gevulde paprika met gehakt. Het is een gerecht dat altijd al in mijn leven is geweest. En ik ben er gek op!

Een lekkere, gevulde paprika met gehakt en rijst kan er bij mij altijd in. Want de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan er alle kanten mee uit.

Ik breng er daarom ook graag variatie in. Deze keer heb ik gekozen voor een Mexicaanse variant. Met mais en Chili.

De vulling kon ik zelf niet echt pittig maken. Omdat ik rekening moest houden met de kinderen. Ik heb dan wat extra chili op mijn eigen bord gedaan. Dus dat kan dan ook wel.

Dit recept is lekker en gezond. En als de kids de paprika niet graag eten. Dan kunnen ze gewoon de vulling eten. Gelukkig eten S. en E. wél graag paprika.

Mexicaanse gevulde paprika met gehakt en rijst

Dit heb je nodig

  • 200 gram rijst (ik heb volwaardige rijst gebruikt)
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 1/2 koffielepel komijn, paprika, zwarte peper en zout
  • Gedroogde chilivlokjes (naar smaak)
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 150 gram mais
  • 3 rode paprika’s
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Optioneel: handvol zonnebloempitten en wat Parmezaan

Zo maak je het

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  2. Kook dan de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snipper de sjalot en pers de teentjes knoflook uit.
  4. Fruit daarna de sjalot in een pan met wat olijfolie.
  5. Voeg er het gehakt, de knoflook en de gedroogde kruiden toe.
  6. Bak dan het gehakt gaar.
  7. Doe de mais en de tomatenblokjes erbij.
  8. Laat dan even pruttelen en voeg de rijst en de koriander toe.
  9. Meng alles goed door elkaar.
  10. Snijd de paprika’s door de helft en maak ze schoon.
  11. Leg ze dan in een ovenschaal en vul ze met het rijst-gehakt mengsel.
  12. Bestrooi eventueel met wat zonnebloempitten en Parmezaan.
  13. Bak de gevulde paprika’s gaar in de oven in 20-25 minuten.
  14. En eet smakelijk!

Dit recept komt van Cuisine van Sabine.


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Gevulde paprika met gehakt en rijst_ op z'n Mexicaans - PinGetest

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Gevulde paprika met gehakt en rijst: op z'n Mexicaans
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.