Ga naar de inhoud
Home » Vanille griesmeelcake met kokos

Vanille griesmeelcake met kokos

Vanille griesmeelcake recept met kokos en vanillepudding maken-3

Once upon a time … was ik niet gek van vanille griesmeelcake. Ik vond het zwaar, droog, en gewoon niet lekker. En precies om die reden heb ik nooit een griesmeelcake recept uitgeprobeerd.

Tot … ik van een vriendin een doosje meekreeg met daarin de lekkerste, de zachtste, de smeuïgste griesmeelcake die ik ooit heb geproefd.

Ik was meteen verkocht en kon er geen genoeg van krijgen. Zo erg zelfs, dat ik de doos met cake op een strategische plek had gezet in het huis. Ergens waar er niet veel handen kwamen. It’s mine! Mine, I tell ya!

Ze gaf me haar vanille griesmeel cake recept. Eigenlijk het recept van haar echtgenoot, want hij had de cake gebakken. En nu deel ik deze overheerlijke griesmeelcake met vanillevla op mijn beurt met jullie.

Graag gedaan!

Lees ook: Citroencake met gember recept

Dit heb je nodig voor dit vanille griesmeelcake recept

Vanille Griesmeelcake

  • 250 gram suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram fijne griesmeel
  • 200 gram bloem
  • 250 gram vanillepudding / vla
  • bakspray
  • brownie bakvorm (25 x 18 cm)

Honinglaagje

Lees ook: Marmercake recept

Zo ga je te werk voor deze vanille griesmeelcake met kokos

  1. Verwarm de oven eerst voor op 160 graden.
  2. Mix de suiker dan met de eieren in een mengkom.
  3. Doe hier daarna de olie, bakpoeder, griesmeel, bloem en vanillepudding bij.
  4. Meng dit tot een egaal beslag.
  5. Vet een brownie bakvorm in met bakspray en dep deze even met een stukje keukenrol.
  6. Stort nu het beslag in de bakvorm en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. De griesmeelcake is klaar wanneer je er met een satéstokje in prikt, en deze er (tamelijk) droog uitkomt.
  7. Verwarm de honing, water en oranjebloesemwater.
  8. Lepel deze over de cake, zodat de volledige bovenkant van de griesmeelcake gaat glanzen. De cake slorpt de vloeibare honing meteen op. En dit geeft de lekkere smaak aan dit griesmeelcake recept.
  9. Strooi eventueel gemalen kokos over de cake, en verdeel in (ongeveer 😉 ) gelijke stukken.
  10. Zet nu elk stukje cake in een cupcake papiertje.
  11. Geniet van deze overheerlijke griesmeelcake met vanillevla!
anille griesmeelcake recept met kokos en vanillepudding maken-2

Tips

  • Je kan de vanillepudding ook vervangen door yoghurt met vanillesmaak.
  • De vanillesuiker kan vervangen worden door enkele druppels vanillearoma
  • Wanneer je de vanille griesmeelcake met kokos wenst mee te nemen op bezoek of in een bord wilt bewaren, doe je er best eerst een laagje bakpapier over, en daarop pas aluminiumfolie. Anders blijft de bovenste laag van de cake kleven op het zilverpapier.

Heb je deze vanille griesmeelcake gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Vanille kokos griesmeelcake maken met laagje honing - Overheerlijk recept - PinGetest

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Vanille griesmeelcake met kokos
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

6 reacties op “Vanille griesmeelcake met kokos”

  1. Hey;
    SU-PER recept… Ik kan pas vanavond proeven maar het is al goedekeurd door de kids 😉
    Ik heb hier 3 kg fijne griesmeel staan, dus als je nog recepten hebt… shoot ^_^.
    Heb juist 1 vraagje ivm het gedeelte honing/water/orangebloesem:
    Lepel deze over de cake, zodat de volledige bovenkant van de griesmeelcake gaat glanzen.

    die van mij gaat dus niet glanzen hé :-s Is dat normaal?

    groetjes & keep up the good job!!

    Karen

    1. Oh wat leuk om zo’n reactie te lezen. Ja de honing laag wordt meteen opgeslorpt door de cake. Waardoor er bovenaan een glanzende cake laag ontstaat. Iets meer glanzend dan een normale cake dus.

      1. We hebben hem gisteren avond geproefd; en hij was super lekker; sompig door het honing-mengsel… heb wel rozenwater gebruikt ipv oranjebloesem omdat ik da niet in huis had.
        Straks waarschijnlijk een 2de cake maken voor de schoonfamilie; mijn echtgenoot was superfan 🙂

        nogmaals: toppie! ik ben fan van je blog 😉

  2. Hoi, Superlekker dit met griesmeel! Wat zijn de afmetingen van de brownie bakvorm? Kan ik nergens terug vinden! Ik heb er wel 1 maar is te klein denk ik. Kan het ook in een taartvorm?

    1. Hoi Elvira, je kan een kleinere bakvorm ook gebruiken hoor, dan zal de baktijd gewoon iets langer zijn. Ik heb het recept net aangepast met de bakvorm afmeting die ik heb gebruikt, namelijk 25 x 18 cm.
      Smakelijk alvast 😉

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.