Ga naar de inhoud
Home » Tiramisu framboos met witte chocolade

Tiramisu framboos met witte chocolade

Speciale Tiramisu framboos witte chocolade recept maken lekker en simpel-1

Een goede tiramisu is altijd lekker, en daar doe je iedereen wel plezier mee. Het is tegelijkertijd ook een heel gemakkelijk dessert.

Deze zomerse variant van tiramisu, met frambozen, vind ik super lekker! Ideaal voor de warmere, zonnige maanden. Het is zoet en fris tegelijk, en ook heel mooi en kleurrijk. Perfect dus als dessert op één van je BBQ’s of diners.

Dit speciaal tiramisu framboos recept maak je met rauwe eieren. Zorg er dus voor dat je altijd verse eieren gebruikt. Dit dessert is trouwens niet aangeraden wanneer je zwangere dames op bezoek krijgt.

Lees ook: Speculaasmousse (met mascarpone)

Gebruik je liever geen rauwe eieren in deze tiramisu framboos? Gebruik dan enkel gepasteuriseerd eiwit van de supermarkt. Om zo toch de luchtigheid in de mascarpone-mengsel te krijgen. Of pasteuriseer je eieren zelf.

Met dit tiramisu framboos recept kan je één schotel maken, of vier grote dessertschalen (zoals hier afgebeeld)

Dit heb je nodig voor tiramisu framboos

  • 250 gram frambozen uit de diepvries
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren (of gepasteuriseerd eiwit van 4 eieren)
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • lange vingers – boudoirs
  • witte chocolade (schilfers of druppels)

Lees ook: Panna cotta met agar agar

Zo ga je te werk voor deze tiramisu met frambozen

  1. Maak eerst de frambozensaus (coulis) om de lange vingers in te dompelen: frambozen, suiker en citroensap in een steelpan zacht laten koken. De saus is klaar wanneer de frambozen “plat gekookt” zijn.
  2. Scheid dan de eieren en klop het eiwit op.
  3. Doe nu de mascarpone, bloemsuiker en eigeel in een kom, en meng met een handmixer.
  4. Spatel daarna het opgeklopt eiwit door de mascarpone mengsel.
  5. Dompel nu telkens de lange vingers in de frambozensaus, en wissel af met een laagje mascarpone-mengsel.
  6. Werk de bovenste laag af met witte chocolade schilfers of druppels.
  7. Laat de frambozen tiramisu minstens één uur in de koelkast staan.
  8. Geniet van deze overheerlijke tiramisu met frambozen!

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Speciale tiramisu met frambozen maken met dit lekker en gemakkelijk recept witte chocolade

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Tiramisu framboos met witte chocolade
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.