Ga naar de inhoud
Home » Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka met zoete aardappel recept maken makkelijk-3

Shakshuka is een gerecht waar ik zelf mee ben opgegroeid. En het is ook iets dat ik altijd al graag heb gegeten.

Al noemde we het niet shakshuka, maar sharmilla.

Er bestaan zo veel namen voor dit Noord-Afrikaans gerecht. Elk land en elke streek zal er wel een eigen benaming voor hebben.

Maar het komt dus altijd op hetzelfde neer: tomatensaus, komijn en gepocheerde eieren. Elke andere toevoeging is natuurlijk een lekkere plus.

Ik heb er deze keer zoete aardappel en gehaktballetjes aan toegevoegd. En het was gewoonweg OVERHEERLIJK!!

Je kan dit gerecht eten met stokbrood, rond brood, Libanese flatbreads of zelfs met naanbroodjes. Soms eet ik het ook wel met een portie rijst of Ebly.

Hoe dan ook is dit gerecht iets dat je echt moet proberen!

Dit heb je nodig

Saus

  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • een handvol kerstomaten
  • 3 tomaten
  • 1 zoete aardappel in fijne blokjes (of pompoen)
  • 1 paprika (geen groene)
  • koriander fijngehakt
  • 250 ml tomatensap (passata)
  • 1 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/3 koffielepel zwarte peper
  • 4 eieren

Gehakt

  • 300 gram gehakt
  • 1/2 koffielepel zout
  • beetje peper
  • 1/2 koffielepel ras el hanout

Zo ga je te werk

  1. Kruid eerst het gehakt en maak er balletjes van.
  2. Snipper dan de sjalotjes en knoflook fijn.
  3. Schil de zoete aardappel (of pompoen) en snijd in kleine blokjes.
  4. Fruit dan de sjalotjes in een grote pan en doe er de zoete aardappelblokjes bij.
  5. Snijd intussen de paprika in blokjes en halveer de kerstomaten.
  6. Ontvel de tomaten en snijd ook in blokjes.
  7. Doe nu de knoflook, paprika, tomaat en kerstomaten bij de zoete aardappel.
  8. Doe dan de tomatensap en de kruiden erbij.
  9. Laat dit een vijftal minuten sudderen en doe er dan de gehaktballetjes bij.
  10. Nu mag het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Dit tot het gehakt en de zoete aardappel gaar is.
  11. Roer af en toe in de pan om te verhinderen dat de saus gaat aanbranden.
  12. Breek uiteindelijk de vier eieren in de pan en doe een deksel op erop.
  13. Haal de pan dan van het vuur en serveer meteen met brood.

Tip: Heb je een tajine in huis? Maak de shakshuka met zoete aardappel dan in de tajine voor extra smaak!


Heb je dit shakshuka met zoete aardappel recept gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Shakshuka met zoete aardappel recept gemakkelijk maken gerecht

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg me op Instagram
voor dagelijkse menu inspiratie
in de stories!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Shakshuka met zoete aardappel
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

4 reacties op “Shakshuka met zoete aardappel”

  1. Dit is echt superlekker! Heb t met kip gemaakt want even geen gehakt! Met een salade erbij
    Dankjewel voor dit toprecept 🙂

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.