Ga naar de inhoud
Home » Red velvet cupcakes met decadente roomkaas topping

Red velvet cupcakes met decadente roomkaas topping

Red velvet cupcakes met decadente roomkaas topping

Dit heb je nodig voor 12 red velvet cupcakes

  • 75 gram boter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • rode kleurstof
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • snufje zout
  • 125 ml melk
  • 1/2 koffielepel baking soda
  • 1,5 koffielepel azijn

Red velvet cupcakes met decadente roomkaas topping

Dit heb je nodig voor de decadente roomkaas topping

  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram mascarpone
  • Poedersuiker naar smaak
  • 200 ml slagroom

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk om deze lekkere red velvet cupcakes zelf te maken

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Doe dan de boter en de suiker in een mengkom en mix het tot een luchtig, egaal mengsel.
  3. Meng nu de eieren, en het kleurstof erdoor. De intensiteit van de rode kleurstof is afhankelijk van het middel dat je gebruikt. In dit stadium mag je kleurstof toevoegen tot het best wel een fel rode kleur heeft. De intensiteit wordt straks nog afgezwakt met het cacaopoeder dat erbij komt.
  4. Doe dan de bloem, het cacaopoeder en het zout erbij.
  5. Meng dit beslag terwijl je de melk erbij schenkt.
  6. Doe nu de baking soda en azijn in een apart kommetje, en voeg deze daarna bij het beslag en meng nog even kort door.
  7. Zet cupcakepapiertjes in een muffinbakvorm en doe het beslag erin. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, want dit is het beste formaat, en met het speciaal kliksysteem werkt het ook proper.
  8. Bak de red velvet cupcakes nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De cupcakes zijn klaar wanneer je er met een satéstokje in prikt, en deze er droog uitkomt.
  9. Laat de cupcakes afkoelen, terwijl je aan de slag gaat met de decadente roomkaas topping.
  10. Klop hiervoor eerst de mascarpone en roomkaas los in een mengkom, voeg dan de poedersuiker en slagroom toe.
  11. Mix dan op hoge snelheid tot de roomkaas topping dik genoeg is.
  12. Versier tenslotte de afgekoelde red velvet cupcakes met de decadente roomkaas topping.
  13. Enjoy! Deel je cupcakes op Instagram en vergeet me niet te taggen @pingetestmama 🤗

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit recept gemaak?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!



Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Red velvet cupcakes met decadente roomkaas topping
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.