Pepernoten taart maken met ganache en banaan - kruid noten recept-1

Pepernoten taart met ganache en banaan

Deze tijd van het jaar zie je overal speculaas, chocolade, pepernoten en kruidnoten in overvloed! Het is dus niet verwonderlijk dat ik mijn taart heb versierd met kruidnoten en chocolade.

Ik had zin in taart en de kinderen hadden al een paar hintjes laten vallen dat ze oooooh zo graag taart met chocolade wilden. Dus ging deze mama aan de slag om een pepernoten taart te maken, op een doordeweekse dag.

(Of was dit een kruidnotentaart, ik hou de twee benamingen niet goed uit elkaar, any hooo)

Het is trouwens helemaal niet zo uitzonderlijk dat ik zomaar, zonder feestelijke reden, een taart bak. Ik bak (lees: eet) graag taart en gebak in het algemeen. Dus of het nu een worteltaart, een appelcake , een cheesecake of een taart met mascarpone of ganache is. Als ik er zin in heb, dan staat de oven in geen tijd aan.

Deze taart is eigenlijk heel simpel en toch zoo lekker! Het is een biscuit met een vulling van opgeklopte ganache en banaan. Want chocolade en banaan is de perfecte combinatie! Je kan deze biscuittaart zo machtig of licht maken als je zelf wilt.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

  1. Laat je biscuit eerst goed afkoelen
  2. Maak intussen de opgeklopte chocolade ganache. Het recept en de werkwijze vind je hier. De ganache moet je wel meteen gebruiken, want deze hard tamelijk snel uit.
  3. Snijd de biscuit nu in drie lagen. Dit gaat gemakkelijk met een taartzaag of taartsnijder, het is maar hoe je het wilt noemen, zie hier onderaan.
  4. Besmeer de eerste laag met de opgeklopte ganache. Dit mag een dunne laag zijn, anders wordt de taart te zwaar.
  5. Snijd de bananen in dunne schijfjes en doe de helft van de bananen op de ganache.
  6. Druk nu de volgende biscuitlaag goed aan op de ganache-banaan laag.
  7. Nu kan je kiezen of je opnieuw ganache wilt gebruiken of niet. Wil je de taart luchtig houden? Gebruik hier dan een laag opgeklopte slagroom. Liever chocolade all the way? Smeer hier dan opnieuw een dunne laag ganache. Eindig opnieuw met stukjes banaan.
  8. Doe nu de bovenste laag biscuit erop en smeer de hele taart af met ganache.
  9. Nu begin je met de versiering, de zijkanten werk je af met de kruidnoten (of pepernoten).
  10. De bovenkant van de taart verfraai je met Maltesers chocoladebollen of chocolade kruidnoten. En je werkt het geheel af met bresilienne nootjes.
  11. Geniet van deze overheerlijke kruidnotentaart!


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Pepernoten taart met ganache en banaan - kruidnotentaart maken - recept voor biscuit met kruidnoten - Gemakkelijk recept van PinGetest


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg me ook via Instagram 🙂

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Pepernoten taart met ganache en banaan
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.