Ga naar de inhoud
Home » De lekkerste havermoutkoekjes met kokos

De lekkerste havermoutkoekjes met kokos

De lekkerste havermout koekjes met kokos en chocolade - recept - maken-3

Terwijl ik dit recept uitschrijf (of jah typ) ben ik aan het smikkelen van een kokos-havermout koekje. Krokant van buiten, en lekker zacht-chewy van binnen.

Toen ik deze koekjes wilde bakken, was ik eigenlijk van plan om deze havermout-chocolate-chip-cookies te maken. En toen viel de zak kokos uit de kast.

Letterlijk. De zak kokos viel in de boter.

Allright ….

“when life throws you kokos, you make havermoutkoekjes met kokos!
-dacht ik dan.

Het beste vriendje van S. was die dag op bezoek en we (ze) waren volop aan het knutselen, toen ik de keuken indook. Ze hadden al de instructie gekregen om de superhelden-armbandjes te schilderen.

En toen gebeurde het kokos-verhaal dus. Nog geen kwartier later vulde het huis zich met een overheerlijke koekjes geur.

Zalig hé. Wanneer het huis ruikt naar koekjes!

Ik moet zeggen, dit havermoutkoekjes met kokos recept ga ik nog vaak moeten maken. Want het was een groot succes!

Havermout koekjes met kokos en chocolade - recept - maken-1

Dit heb je nodig voor deze kokos-havermout koekjes

  • 60 gram boter
  • 80 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 175 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram havermout
  • 50 gram kokos
  • 1 flinke koffielepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram chocoladestukjes
  • optioneel: fijngehakte noten

Lees ook: Havermoutkoekjes met chocolade

Zo ga je te werk om lekkere havermoutkoekjes te maken

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Mix dan de boter en de suikers tot een fluffy geheel.
  3. Voeg hier de eieren toe en mix.
  4. Gooi daarna de droge ingrediënten erbij en meng tot je een koekjesdeeg krijgt.
  5. Bekleed een bakplaat (of twee) met bakpapier.
  6. Schep met een ijsschep bolletjes koekjesdeeg op de bakplaat. Deze moet je niet indrukken. De bolletjes deeg krijgen dan een mooie, volle, gelijke vorm.
  7. Zorg ervoor dat je genoeg plaats laat tussen de koekjes, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  8. Bak de koekjes 12 minuten tot je een goudbruine rand ziet.
  9. De koekjes voelen nog zacht aan wanneer je ze uit de oven haalt. Na het afkoelen zijn ze lekker krokant van buiten en zacht en chewy van binnen.
  10. Deze kokos-havermout koekjes bewaar je het best in een blikken doos.
  11. Geniet ervan

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


kokos havermout koekjes recept met chocolade en noten - havermoutkoekjes maken is gemakkelijk met dit recept

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
De lekkerste havermoutkoekjes met kokos maken
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.