Ga naar de inhoud
Home » Mediterraanse bulgur met kip en kikkererwten

Mediterraanse bulgur met kip en kikkererwten

Recept bulgur met kip en kikkererwten

Deze Mediterraanse bulgur met kip en kikkererwten kwam ik op een zaterdagochtend tegen op Pinterest.

Wij hadden normaal gezien plannen die dag, dus stond er niets op onze maaltijdplanner. Maar toen de plannen werden verzet naar de volgende dag, had ik geen idee wat te koken!

Het duurde niet lang voor ik deze pin van Oh My Foodness tegenkwam. Een prachtige, appetijtelijke foto van een gerechtje waar ik meteen verliefd op werd!

Ik kon bijna niet wachten om deze bulgur met kip te proeven! Het bevat namelijk mijn favoriete kruiden.

En ik hou er gewoon van wanneer er in een hartig gerecht kaneel wordt gebruikt.

Mmmm het kon niet anders dan dat dit een super lekker bulgur recept was!

Heb je het recept uitgeprobeerd? Laat dan iets weten in de reacties hieronder!

Dit heb je nodig

  • 300 gram kipfilet
  • 2 koffielepels gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel korianderpoeder
  • 1/3 koffielepel zout
  • 1/4 koffielepel peper
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine wortel
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 gram bulgur
  • olijfolie

Zo ga je te werk

  1. Voeg eerst alle kruiden samen en meng ze door elkaar. Ook de peper en het zout.
  2. Snijd dan de kip in blokjes.
  3. Doe de kip met de helft van het kruidenmengsel en wat olijfolie in een grote pan.
  4. Bak de kip gaar en haal daarna uit de pan.
  5. Snipper ondertussen de ajuin en pers de knoflook fijn. Snijd ook de wortel en de paprika in blokjes.
  6. Doe dit allemaal in de pan waar de kip in heeft gegaard. Gebruik indien nodig nog een scheutje olijfolie.
  7. Laat de groentjes een vijftal minuten garen en voeg dan de rest van het kruidenmengsel hieraan toe.
  8. De kippenblokjes mogen hier nu terug bij, samen met de tomatenpuree en de kikkererwten. Je mag hier ook een half blokje kippenbouillon aan toevoegen.
  9. Meng het geheel goed en laat het op een zacht vuurtje koken tot de saus ingedikt is.
  10. Kook intussen de bulgur gaar in 500 ml water met de andere helft van het bouillonblokje. De bulgur is klaar wanneer al het water geabsorbeerd is.
  11. Be prepared to be amazed! En geniet van deze Mediterraanse bulgur met kip en kikkererwten!

Recept bulgur met kip en kikkererwten

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Mediterraanse bulgur met kip en kikkererwten
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.