Meteen naar de inhoud
Home » De beste koffies voor familiebezoek

De beste koffies voor familiebezoek

  • door
person sitting near table with teacups and plates

In onze familie is het intussen al een eeuwigheid traditie: zondag een kop koffie drinken bij oma. Dan komen we allemaal samen, oom en tantes, nichten, kindjes. Heel gezellig, met koffie en gebak! Koffie gemaakt op de ouderwetse manier met een filter. Niet de allerbeste koffie, maar wel de allerleukste sfeer!

Op zaterdag gaan we bij mijn ouders koffie drinken, met hun high quality koffiemachine die ter plaatse de bonen maalt. Superlekkere koffie!

En al wie bij mij op bezoek komt? Jah die kan een Nespresso koffie verwachten, met of zonder Monin siroopje erbij.

Maar wat nu met de koffie die jij serveert wanneer je bezoek ontvangt? Lees hier mijn tips voor de beste koffie voor familiebezoek!

Kies voor kwalitatieve koffie

Als je maar af en toe een kopje koffie maakt, en hoeft het niet te straf te zijn? Dan doe je er goed aan een machine van Senseo te kopen. Dit is een vrij basic machine, maar prima voor een heerlijk koffietje – of twee.

Ben je een echte koffie lover en consumeer je meerdere kopjes per dag? Dan is het geen slecht idee om te investeren in een duurder koffiemachine, zo eentje die de lekkerste koffies maakt. Een machine van Nespresso, vind ik persoonlijk al een goede investering en de koffie van Nespresso is ook erg lekker. De Latissima-versie van Nespresso is een goede aankoop als je af en toe een koffiebereiding met melk maakt, ik heb er alvast jarenlang plezier aan gehad!

Wil je je als het ware een barista voelen, dan is een Sage-koffiemachine echt van topklasse. Zo’n Sage-machine heeft bijvoorbeeld een dubbele boiler waardoor je tegelijkertijd koffie kunt zetten én melk kunt opschuimen. Of misschien kies je wel net zoals mij, voor een Nespresso Vertuo machine, ideaal als je houdt van lungo’s of een grote mok vol koffie!

Fun Fact: hééél héél lang geleden werkte ik voor Nespresso, en kreeg ik maandelijks superveel gratis koffie 🤗

Latte macchiato

Komt er familie op bezoek, dan mag het wel wat meer zijn dan een gewone koffie. Akkoord, een lekker kopje zwarte koffie van Douwe Egberts die heerlijk ruikt, is heel fijn. Toch is het nog leuker om je familie eens iets anders te laten proeven. Een latte macchiato, bijvoorbeeld. Deze combinatie van espresso, warme melk en daarbovenop nog een laagje melkschuim doet me instant watertanden. Zo’n latte ziet er ook gewoon goed uit, met die verschillende lagen in een glas. Vaak doe ik er nog een scheutje Monin Vanille of Hazelnoot bij. Yummieeee!!

Cappuccino

Volgens de Italianen is het not done, na 11 uur in de ochtend nog een cappuccino bestellen, maar op een zondags koffiemomentje moet het toch gewoon kunnen? Alleja of gewoon elke dag, een hele dag? Sorry Italianen!

Het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato? Bij een latte begin je met de melk en giet je er koffie bovenop, wat voor die typische laagjes zorgt. Een cappuccino maak je net omgekeerd: je schenkt melk bij de koffie.

Afwerken doen ze in België en Nederland vaak met slagroom. Aan jou om te bepalen of je dat lekker vindt. Zelf hou ik meer van de variant met opgeklopt melkschuim.

Als je mij ergens koffie ziet drinken, zal dat trouwens ALTIJD een cappuccino zijn! Mijn favoriete koffie 😋

Wat is jouw favoriete koffie? En welke koffie krijgt familie bij jou voorgeschoteld? Let me know in de reacties!


Deze artikels vind je ongetwijfeld ook interessant:


Volg je me al op Facebook of Instagram ?

Nee? Ga dat dan even snel doen door te klikken op de links hierboven 🤗

Je kan de afbeelding hieronder trouwens ook even pinnen op Pinterest om het later nog eens te lezen


De beste koffies voor familiebezoek
Samenvatting
Naam artikel
De beste koffies voor familiebezoek
Auteur

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: