Ga naar de inhoud
Home » Amandelcake met chocolade [tulbandcake]

Amandelcake met chocolade [tulbandcake]

Amandelcake met chocolade maken - tulbandcake recept

Deze amandelcake is een ode aan de super mooie bakvorm die ik mezelf onlangs cadeau heb gedaan. Samen met een 12-tal mini varianten.

En ben echt tevreden met deze bakvormen!

Ik moest en zou er zo snel mogelijk een cake in bakken.

Natuurlijk heb ik al vaker tulbandcakes gemaakt. Met zo’n klassieke tulband springvorm. Zoals bijvoorbeeld de kriekencake met mascarpone topping.

Maar deze nieuwe bakvorm is toch vééél mooier! Ideaal om chocolade over de cake de laten druipen! Mmmm …

En dat is dan ook precies wat ik heb gedaan! Ik had meteen al een perfect cake recept in gedachten!

Amandelcake met chocolade topping!

Super mooi om mee te nemen naar mijn schoonfamilie, al zeg ik het zelf…

Ik had de mini tulband vormpjes trouwens ook al uitgeprobeerd. De lekkere cakejes met gekonfijt fruit, die ook al op de blog verschenen zijn.

Dit heb je nodig

  • 250 gram boter
  • 220 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder (een pakje)
  • 100 gram amandelen (gehakt)
  • handvol amandelschaafsel
  • 100 gram witte chocolade
  • scheutje plantaardige olie
  • bakspray

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Meng boter en suiker goed tot een romig geheel.
  3. Doe hier de eieren dan bij en meng deze er goed onder.
  4. Nu mag ook bloem, amandelmeel en bakpoeder erbij.
  5. Spatel als laatste de gehakte stukjes amandel door het beslag.
  6. Vet de bakvorm dan in met bakspray en dip wat met keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
  7. Doe het beslag nu in de bakvorm en zet ongeveer 40 minuten in de oven.
  8. De cake is klaar wanneer je er met een satéstokje in prikt en deze er droog uit komt.
  9. Laat de tulband cake nu afkoelen op een rooster.
  10. Smelt intussen de witte chocolade met een scheutje plantaardige olie. Ik doe dit gewoon in de microgolf. Twee keer 30 seconden. En tussendoor omroeren.
  11. Giet de chocolade nu nonchalant over de tulband cake en strooi er amandelschaafsel over. Tip: Alvorens de chocolade erover te gieten, zet je bakpapier onder het rooster. Dat is sneller opgeruimd dan een aanrecht vol met chocolade natuurlijk!
  12. Geniet van deze heerlijke amandelcake met chocolade!

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Amandelcake met chocolade recept - tulbandcake maken met amandelen!


Dit kan van pas komen bij dit recept *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


 

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Amandelcake met chocolade [tulbandcake]
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.