Ga naar de inhoud
Home » Aardbeientaartjes met bladerdeeg

Aardbeientaartjes met bladerdeeg

Aardbeientaartjes met bladerdeeg recept - PinGetest

Deze super gemakkelijke aardbeientaartjes met bladerdeeg brengen de zomer op tafel!

Dat is ook de reden waarom ik ze gemaakt heb.

De zon scheen, de kinderen waren in de tuin aan het spelen. Het zomers gevoel overviel mij.

En daarbij kwam nog dat het cafeïnegehalte in mijn lichaam op rood  stond, en ik dus snakte naar een kop koffie!

Maar bij koffie hoort gebak en bij zomer hoort aardbei …

Het mooiste aan deze bladerdeeggebakjes is dat ze in 1-2-3 op tafel staan. Ze zijn dus super gemakkelijk te maken. En ze ogen ook heel mooi. Ze fleuren je koffietafel meteen op.

Dit zijn mijn fleurigste gebakjes samen met mijn chocolade cupcakes met aardbeienmijn tulband cakejes met gekonfijt fruitmijn overheerlijk cheesecake recept en natuurlijk niet te vergeten de vanille cupcakes met confituur.

Ik word toch zo blij van mooi en lekker gebak. Jij ook?

Van welk gebak gaat jouw hart sneller slaan? Ik lees het graag in de comments!

Dit heb je nodig

  • 5 plakjes bladerdeeg (vierkant)
  • 1 eigeel
  • 200 ml slagroom
  • zakje klopfix
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • handvol aardbeien
  • poedersuiker om te bestrooien

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Snijd dan ongeveer één cm van de randen van het bladerdeeg af.
  3. Leg die randjes dan op het bladerdeeg zodat je een soort van bakje krijgt.
  4. Prik nu enkele keren met een vork in het middelste gedeelte, zodat deze niet omhoog komen.
  5. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel.
  6. Zet ze nu in de oven voor 15-20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is.
  7. Klop ondertussen de slagroom stijf met klopfix en poedersuiker.
  8. Meng hier de abrikozenconfituur onder. Dit geeft een fruitig smaakje aan de slagroom.
  9. Snijd de aardbeien ook even in fijne plakjes, zodat je hiermee de taartjes kan versieren.
  10. Laat de bakjes bladerdeeg even afkoelen en vul ze dan met slagroom. Versier dan met schijfjes aardbei en gezeefde poedersuiker.
  11. Geniet nu van de lekkere aardbeientaartjes

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Aardbeientaartjes met bladerdeeg recept PinGetest

Dit kan van pas komen bij dit recept *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Aardbeientaartjes met bladerdeeg
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 43 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.