Marokkaanse kokoskoekjes met confituur

Marokkaanse kokos-confituur koekjes

Deze Marokkaanse kokoskoekjes vind ik de aller-aller-aller-aller-lekkerste koeken ooit!

Ze delen de eerste plaats, samen met mijn overheerlijke amandelkoekjes en de typische pindakoekjes gedraaid in wit-rood papier.

Ik ga niet zeggen dat ik ze vaak maak. Ik zou eigenlijk moeten bekennen dat ik ze net veel te weinig maak! Enkel tijdens de (islamitische) feestdagen, of bij speciale gelegenheden haal ik dit recept nog eens boven.

Ik ben gisteren weer aan de slag gegaan, en heb nu twee doosjes vol van deze super lekkere Marokkaanse kokoskoekjes! Njam!! I want to eat them all!!! Maar ze zijn eigenlijk vooral om uit te delen komend Suikerfeest.

De échte, traditionele manier om deze koekjes te maken, is eigenlijk met twee koekjes op elkaar. Een dubbeldekker dus. Maar aangezien ik best wel veel koekjes nodig heb, doe ik dit niet (om maar niet te zeggen nooit). Al vind ik ze zelf wel lekkerder op elkaar.

Dit heb je nodig

Koekjes

  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Garnering

  • abrikozenconfituur (abrikozenjam voor de Nederlanders)
  • geraspte kokos

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Doe dan simpelweg alle ingrediënten in een mengkom en meng heel goed tot een glad, samenhangend deeg.
  3. Laat het deeg nu een tiental minuten rusten, zodat je er gemakkelijk bolletjes van kan vormen. Is het écht nog te plakkerig? Doe er dan een héél klein beetje bloem bij en meng goed door het deeg.
  4. Maak dan bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. De koekjes mogen een tiental minuten in de oven.
  6. Verwarm dan de abrikozenconfituur met een scheutje water (of oranjebloesemwater voor de liefhebbers) en verwarm deze 30-60 seconden in de microgolf.
  7. Doe de geraspte kokos in een diep bord, en dan kan je beginnen met de garnering.
  8. Dompel de koekjes in de confituur en haal ze daarna volledig door de kokos. Ik gebruik twee vorken. Ene voor de confituur en ene voor de kokos. Dat werkt het gemakkelijkst vind ik.
  9. Geniet van deze heerlijke Marokkaanse kokoskoekjes!

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Marokkaanse kokos-confituur koekjes maken

 

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Marokkaanse kokoskoekjes - met abrikozenconfituur
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.