Iced coffee recept - ijskoffie maken-PinGetest

Ijskoffie maken

Ik zal het maar direct toegeven: ik ben koffieverslaafd. Sowieso moet ik dagelijks mijn kopje koffie benuttigen zodra ik wakker ben. Het lijkt wel alsof ik pas écht wakker ben na het drinken van mijn dubbele espresso met melkschuim.

Ik kom uit een familie koffie drinkers. Niet het soort dat 4-5 kopjes koffie drinkt per dag, maar eerder het soort dat koffie associeert met gezelligheid. Het zwarte goud komt altijd tevoorschijn wanneer er bezoek is, wanneer we in de namiddag even niets te doen hebben, na een dagje shoppen, vóór een dagje shoppen, … je snapt het plaatje wel! Koffie is gezellig!

Trouwens, wanneer ik een uitnodiging ontvang van een familielid, staat het woordje koffie er altijd in! Als er geen koffie is, komt geen kat erop af 😉

Wanneer het warm is, verkies ik zelf ijskoffie. Niet voor ’s ochtends, dan moet ik sowieso mijn dubbele cappuccino hebben. Maar in de namiddag is ijskoffie maken of kopen geen uitzondering. Ik vind het alleen zo jammer dat de ijskoffies van de supermarkt zo zoet zijn!

Dit is mijn basis ijskoffie recept. Hier kan je alle kanten mee uit. Je kan hier vanalles aan toevoegen. Denk maar aan kaneel, karamel, vanille, … En je kan natuurlijk ook spelen met de toppings!

Dit ijskoffie recept maak je trouwens zo zoet als je zelf wilt, maar met de ingrediënten hieronder kan je een licht-zoete iced coffee maken.

Dit heb je nodig

  • koffie
  • melk
  • 1-2 koffielepels maple syrup (of honing/suiker)
  • 4-5 ijsblokjes
  • busje slagroom
  • chocopoeder
  • chocoladekrullen

Zo ga je te werk

  1. Maak je koffie naar eigen smaak. Sterk of licht, met veel of weinig melk. En zo zoet als je zelf wilt. De maple syrup geeft iets extra’s aan dit ijskoffie recept. Maar als je dit niet in huis hebt, kan je natuurlijk ook gewoon honing of suiker gebruiken.
  2. Laat je koffie afkoelen. Ik doe dit gewoon snel in de koelkast.
  3. Doe de ijsblokjes in je glas. Roer in je koffie om de maple syrup goed te vermengen en giet de koude koffie over de ijsblokjes. De hoeveelheid ijsblokjes hangt natuurlijk af van je glas. Voor een groot glas is 4-5 genoeg. Tip: hou je van sterke koffie? Vries dan op voorhand wat zwarte koffie in een ijsblokjesvorm, en gebruik die hier in plaats van de gewone ijsblokjes.
  4. Spuit nu een toefje (of groooote toef) slagroom op de ijskoffie en garneer met chocopoeder en chocoladekrullen
  5. Voila zo gemakkelijk is ijskoffie maken!

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


IJskoffie recept - Iced coffee maken - Lekker en gemakkelijk drankje voor in de zomer!


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Ijskoffie recept
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd

Reageer hier

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.