Recept gehaktballetjes in tomatensaus maken - lekkere balletjes in tomatensaus recept van PinGetest

Balletjes in tomatensaus recept

Gehaktballetjes in tomatensaus! Dit is zo één van die gerechten die je kan combineren met vanalles en nog wat.

Super lekker bij frietjes en gebakken aardappeltjes maar het smaakt ook wel bij wat rijst of bulgur. De kinderen hoor je natuurlijk ook nooit klagen wanneer de balletjes in tomatensaus op tafel komen.

Enkele maanden geleden heb ik speciaal voor deze gehaktballetjes een gadget weten te scoren bij Ali Express.

Ik vind het gewoonweg fantastisch. I’m loving it! Iedereen krijgt dan even grote balletjes op z’n bord en – wat ik het beste vind hieraan – je maakt je handen niet vuil!

Het gaat natuurlijk ook gewoon veel sneller dan wanneer je de gehaktballetjes zelf zou rollen. Dus als de kids ernaar vragen, gehaktballen in tomatensaus maken, dan vliegt de gadget in mijn handen. Magic! 😉

Ik gebruik deze balletjes maker ook altijd voor mijn tomatensoep met balletjes. Een andere favoriet met gehaktballetjes!

Je kan deze keukengadget hier bestellen bij Ali Express voor een belachelijk lage prijs!

Gehaktballetjes maken - gadget - balletjes maker

Ik weet dat de echte ‘meatballs’ altijd met paneermeel en ei bereid worden. Maar ik ben eigenlijk niet gek van zachte gehaktballetjes. Voor mij mag het gewoon puur vlees zijn.

Heb jij liever de zachtere variant? Doe er dan gerust een eitje bij en wat paneermeel. Als je de gadget gebruikt moet je in dit geval wel zien dat de balletjes-maker vochtig blijft. Zodat het gehakt er niet aan blijft kleven.

Dit heb je nodig

Gehaktballetjes

  • 300 gram gehakt
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 koffielepel dragon
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook

Tomatensaus

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml melk
  • 200 ml passata
  • 1/2 koffielepel oregano
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1/2 koffielepel peper
  • 1/2 koffielepel zout

Zo ga je te werk

Gehaktballetjes maken

  1. Snipper eerst de ajuin en pers de knoflook fijn.
  2. Meng de helft van de ajuin samen met de knoflook, de kruiden en het citroensap door het gehakt.
  3. Maak nu balletjes van het gehakt (gelijke balletjes als je ruzie bij de kids wilt vermijden 🙂 ) Dit gaat het gemakkelijkst met de keukengadget die ik hierboven heb vermeld.
  4. Bak de gehaktballetjes aan in de pan, en gooi daarna de rest van de gesnipperde ajuin erbij. Laat het geheel samen bakken.
  5. Haal dan de balletjes en de ajuin uit de pan.

Tomatensaus maken

  1. Doe nu de boter in de pan en doe er ook de bloem bij zodat je een roux krijgt. De truc is om de roux aan te bakken tot er een soort van koekjes geur vrij komt.
  2. Giet nu de melk geleidelijk bij de roux en blijf er met je klopper in roeren, een beetje zoals je een bechamelsaus zou maken.
  3. Wanneer de melk vermengd is met de roux, kan je er de passata aan toevoegen.
  4. Nu kunnen de kruiden erbij en mag je het bouillonblokje verkruimelen in de saus.
  5. Laat even pruttelen en gooi er dan de gehaktballetjes en ajuintjes bij.
  6. De overheerlijke balletjes in tomatensaus is klaar!
  7. Enjoy 😉

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Recept gehaktballetjes in tomatensaus maken - lekkere balletjes in tomatensaus recept van PinGetest - Lees snel hoe je deze overheerlijke saus maakt!


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Balletjes in tomatensaus recept
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.